Ayakkabı Vurmasına Ne İyi Gelir? Nasıl Çözülür?

Ayakkabı Vurmasına Ne İyi Gelir? Nasıl Çözülür?

AYAKKABI VURMASINA NE İYİ GELİR?  TOPUĞA VURAN AYAKKABI PROBLEMİ NASIL ÇÖZÜLÜR?

Ayakkabı vurması, başlangıçta basit bir rahatsızlık gibi görünse de aslında genellikle günlük yaşamımızı olumsuz etkileyen ve hareket serbestliğimizi kısıtlayan sorunlardan bir tanesidir. Ayrıca birçok insan tarafından rahatsızlık duyulan ve günlük hayatın etkinliğini azaltabilen yaygın bir durumdur. Ayakkabı vurması, kişinin adımlarını atmalarını zorlaştırabilir ve genellikle ayakkabı seçiminden kaynaklanan bir sorundur. Bu durum, gün içindeki aktivitelerimizi ve hareket kabiliyetimizi önemli ölçüde etkileyebilir, bu yüzden doğru ayakkabı seçimi ve uygun ayak bakımı önemlidir. İyi uyum sağlayan ve ayak sağlığını destekleyen ayakkabılar kullanmak, ayakkabı vurması sorununu azaltmaya yardımcı olabilir. Bu yazımızda ayak topuk yarasına ne iyi gelir? Topuğu vuran ayakkabıya ne yapılır? Topuk yarası bakımı nasıl olmalıdır? Bunları birlikte öğreneceğiz.

 

AYAKKABILAR NEDEN TOPUĞA VURUR?

En önemli sebebi ayakkabı alırken en çok dikkat edilmesi gereken konu olan topuk rahatlığını görmezden gelmemmizdir. Eğer ayakkabı topuğumuzu sıkıyorsa alınırken iki kere düşünmeli. Aldığımız ayakkabı başta biraz sıksa da sorun olmayacağını düşünürüz fakat o ayakkabı yeteri süre ayakta kalmadığı için bunu anlayamayız. Şimdi bu nedenleri madde madde sıralayalım.

  1. Yeni alınan ayakkabıların topuk kısmı sıksa bile sorun olmayacağını düşünmemiz
  2. Herkesin ayak anatomisinin farklı olması
  3. Markaların farklı ayakkabı kalıplarına sahip olması
  4. Yürüyüş şeklimizin sürtünmeyi arttırması

 

Ayakkabı Vurmalarına Ne İyi Gelir?

 

AYAKKABI VURMASINA NE İYİ GELİR?

Ayakkabının ayağa vurması, ayağa yerleştirilen ayakkabının anatomik yapısı ile uyumsuz olması sonucu, ayağın belirli bir bölgesine sürekli basınç uygulanmasıyla meydana gelen ağrılı bir durumdur. Bu durum genellikle ayakkabı seçimi ve uygun ayakkabı kullanımı konularında dikkatli olunmaması durumunda ortaya çıkmaktadır.

  1. Ayakların yeteri kadar dillendirilmesi.
  2. Ayakların düzenli olarak steril edilmesi.
  3. Fizik terapistlerinin önerdiği hareketlerinin uygulanması.
  4. Ayakların steril edildikten sonra bakterilere karşı antibiyotikli krem ve iyileşme sürecini hızlandıracak anti-inflamatuar kremlerin kullanılması.

 

VURAN AYAKKABININ YARASI NE ZAMAN İYİLEŞİR?

Sürecin uzunluğu yaranın derinliğine ve maruz kalınan süreye göre değişmektedir. Burda en öenmli olan yara bakımının kalitesidir. Düzenli yara bakımı yapılan ve iyi dinlenen ayakların iyileşmesi çok daha kısa sürecektir. Ortalama olarak bir günden daha uzun vurmaya maruz kalmayan ayaklar iki-üç gün içinde eski haline dönecektir. Bu verinin yaşın genç olması ve bakım kalitesi ile doğru orantılı olduğu bilinmelidir. En sağlıklı bilgiyi sağlık çalışanlarından almanızı tavsiye ediyoruz.

 

AYAKKABININ VURMAMASI İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Hangi tür ayakkabıyı tercih ederseniz edin, ayakkabıların topuklara temas etme ihtimali her zaman bulunmaktadır. Bu durum, ayağınızın sağlığı açısından önem taşımaktadır. Dolayısıyla, günlük yaşamda veya özel günlerde hangi tip ayakkabıyı seçeceğimizi iyi düşünmemiz gerekmektedir. Ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.. Ayak sağlığınızı korumak ve rahat etmek için doğru ayakkabı seçimine önem vermelisiniz. Unutmayın, doğru ayakkabı seçimiyle hem şık görünebilir hem de rahat edebilirsiniz. Peki Ayakkabının vurmaması için ne yapmalıyız.

  1. Doğru ayak numarasını tercih etmek.
  2. Sırf beğendiğimiz için küçük numara tercih etmemeliyiz
  3. Yeni alacağımız ayakkabıyı yeteri kadar ayağımızda denemeliyiz
  4. Ayakkabımızı bağlarken aşırı derecede sıkmamalıyız.

 

VURAN AYAKKABI NASIL DÜZELTİLİR?

Bütçemizden harcamalar yaparak aldığımız ve sevdiğimiz ayakkabıları ayaklarımızı vuruyor diye köşeye atmamak için yapabilecek şeyler nelerdir? Gelin ayakkanımızı tekrar rahatça kullanabilmek için ne yapabiliriz bakalım.

  1. Ayakkabılarımızı bir gün boyunca genişletici kalıplarda bırakakmak. Bu yöntem hem ayakkabımızı genişletecek hem de vuran topuk kısmındaki darlık sorununu çözebilir
  2. Ayakkabı topuğunu çekik veya tokmak gibi  bir malzeme ile yumuşatmak. Her ne kadar ayakkabıya zarar verecek bir uygulama gibi de dursa topuk fortunun yumuşaması sorunu çözebilir.
  3. Ayakkabının topuk kısmına ekstra foam koymak ve oluşan sürtünmeyi azaltmak

ayakakbının arka kısmına tokmak ile vurmak

Etiketler: ayağa vuran ayakakbı
Nisan 07, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR